• 50 dkg friss kelbimbó
• 1-2 db édes-savanykás közepes alma
• 1 szál petrezselyemgyökér
• 1 kis zellergumó fele
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 zölddiónyi nyers gyömbér
• 1 zöldségleveskocka
• 2-3 evőkanál barnarizs pehely
• 1 mokkáskanál egész fűszerkömény
• 1 mokkáskanál rózsabors (helyette használható tarkabors is, amely tartalmaz rózsaborsot)
• Leheletnyi kurkuma, szerecsendió és csípőspaprika pehely vagy chili,só ízlés szerint
• 1-2 evőkanál kókuszzsír
• 2 marék dió
A zöldségeket, hagymát mossuk meg, megtisztítom, felvágjuk mindegyiket a sárgarépát, fehérrépát karikára, a hagymát kockára. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, megadjuk hozzá a tar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét - a babbal ellentétben - nem kell túlzottan sokáig beáztatni a főzés előtt, elegendő annyi idő áztatásra, amíg a hozzávalókat megpucoljuk és felaprítjuk. A szalonnát vágj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, bor...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÍme egy 5 perces leves, ami nem zacskós leves. Pár hozzávalót be kell szerezni az úton hazafelé, de aztán gyerekjáték az egész. Keverd e tasak tartalmát 4,5 dl vízhez, és ajánla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű