• 50 dkg friss kelbimbó
• 1-2 db édes-savanykás közepes alma
• 1 szál petrezselyemgyökér
• 1 kis zellergumó fele
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 zölddiónyi nyers gyömbér
• 1 zöldségleveskocka
• 2-3 evőkanál barnarizs pehely
• 1 mokkáskanál egész fűszerkömény
• 1 mokkáskanál rózsabors (helyette használható tarkabors is, amely tartalmaz rózsaborsot)
• Leheletnyi kurkuma, szerecsendió és csípőspaprika pehely vagy chili,só ízlés szerint
• 1-2 evőkanál kókuszzsír
• 2 marék dió
A vizet felforraljuk a leveskockával. A csirkemell filét felcsíkozzuk és hagymát felaprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és rátesszük a csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonka főzőlevéhez öntünk 5-8 dl vizet, attól függően, hogy milyen sós a lé, és feltesszük melegedni. A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott krumplit az alaplében puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk fűszereket és a tejszínt, ha szükséges, utánaízesítjük. Megszórjuk pirított szalonnával, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű