• 50 dkg friss kelbimbó
• 1-2 db édes-savanykás közepes alma
• 1 szál petrezselyemgyökér
• 1 kis zellergumó fele
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 zölddiónyi nyers gyömbér
• 1 zöldségleveskocka
• 2-3 evőkanál barnarizs pehely
• 1 mokkáskanál egész fűszerkömény
• 1 mokkáskanál rózsabors (helyette használható tarkabors is, amely tartalmaz rózsaborsot)
• Leheletnyi kurkuma, szerecsendió és csípőspaprika pehely vagy chili,só ízlés szerint
• 1-2 evőkanál kókuszzsír
• 2 marék dió
Friss zöldbabból finomabb, mint mireltből, de a mirelt hamarabb megpuhul. Anyukám ecettel és tejföllel csinálta, de én a férjem ízlése szerint, borsodiasan készítem: se ecet, se t...
Elkészítési idő:A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és háro...
Elkészítési idő:A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...
Elkészítési idő: 35perc