menu

Családireceptkönyv.hu

csorbaleves húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús / ez lehet vegyesen marha, birka, sertés, vagy valamelyik/
1 tojás
rizs vagy gríz
2 szál sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma
3-4 szem krumpli
paprika, paradicsom
fűszerek: só, bors, tárkony, lestyán, petrezselyem
ecet /tárkonyos, vagy lestyános/




Elkészítés:


A darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem.
A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd kb 2 liter vízben felteszem főni. Csak sót adok hozzá és a hagyma másik felét.
Ha a zöldségek félpuhára főttek beleteszem a paprikát, paradicsomot, majd a húsból készített gombócokat és a zöld fűszereket.
Akkor van kész, ha a gombócok feljöttek a leves tetejére.
Tálaláskor adunk hozzá a fűszeres ecetből, ki mennyire szereti savanyítani, annyit tesz bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy erdélyi leves, melynek sok-sok változata létezik!

csorbaleves húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Betyár tarhonya leves
Betyár tarhonya leves

A zöldségeket, hagymát mossuk meg, megtisztítom, felvágjuk mindegyiket a sárgarépát, fehérrépát karikára, a hagymát kockára. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, megadjuk hozzá a tar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kötött vagy görcsleves
Kötött vagy görcsleves

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Spárgakrémleves, tejszínel
Spárgakrémleves, tejszínel

A spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Marhahúsleves
Marhahúsleves

A húst alaposan megmosom és bőséges vízzel felteszem főzni. Amikor elkezd forrni a fedőt leveszem és a tetején lévő habot egy külön edénybe kanalazom (azért fontos, mert így lesz s...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk