- 1 kisebb darab füstölt hús (sonka, oldalas..)
- 2 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- kb. 250 g burgonya
- 250 g szárazbab
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- liszt
◾️A füstölt húst előző nap előfőzzük (kb. 1,5 óra lassú tűzön).
◾️A babot beáztatjuk egy éjszakára.
◾️Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, megmossuk és a répát, a gyökeret a hússal valamint a babbal együtt főzni kezdjük.
◾️Befűszerezzük és kb. 1,5 órán át főzzük lassan. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a hús is sós.)
◾️Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is és puhára főzzük.
◾️A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és a paprikát majd még pár percet pirítjuk ezeket is.
◾️Az így elkészült rántást pár kanál levessel felengedjük, elkeverjük és a többi leveshez adjuk.
◾️Friss kenyérrel, csípős paprikával tálaljuk.
Friss kenyérrel, csípős paprikával tálaljuk.
Először a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. 2. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felrakjuk annyi vízzel főzni ami épp ellepi. Habozás. Zöldségek. 4-5 órán át főzzük, lassú tűzön.
Elkészítési idő: 5-6 óra Nehézség: KözepesA bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Mézzel ízesítsük. Facsarjunk ki 1 kg mandarinlevet, a pudingport keverjük ki a joghurttal. Öntsük a borba a mandarinlevet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű