Családireceptkönyv.hu

Bableves füstölt hússal


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kisebb darab füstölt hús (sonka, oldalas..)
- 2 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- kb. 250 g burgonya
- 250 g szárazbab
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- liszt

Elkészítés:


◾️A füstölt húst előző nap előfőzzük (kb. 1,5 óra lassú tűzön).
◾️A babot beáztatjuk egy éjszakára.
◾️Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, megmossuk és a répát, a gyökeret a hússal valamint a babbal együtt főzni kezdjük.
◾️Befűszerezzük és kb. 1,5 órán át főzzük lassan. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a hús is sós.)
◾️Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is és puhára főzzük.
◾️A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és a paprikát majd még pár percet pirítjuk ezeket is.
◾️Az így elkészült rántást pár kanál levessel felengedjük, elkeverjük és a többi leveshez adjuk.
◾️Friss kenyérrel, csípős paprikával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Friss kenyérrel, csípős paprikával tálaljuk.

Bableves füstölt hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vietnámi Gombaleves
Vietnámi Gombaleves

Először a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Hal - Bajai halászlé - OK
Hal - Bajai halászlé - OK

1. A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. 2. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Húsleves
Avatar Dósa Gergely Kedvelnék
Húsleves

A húst felrakjuk annyi vízzel főzni ami épp ellepi. Habozás. Zöldségek. 4-5 órán át főzzük, lassú tűzön.

Elkészítési idő: 5-6 óra
Nehézség: Közepes
share
FEHÉRBOROS MANDARIN KRÉMLEVES
FEHÉRBOROS MANDARIN KRÉMLEVES

A bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Mézzel ízesítsük. Facsarjunk ki 1 kg mandarinlevet, a pudingport keverjük ki a joghurttal. Öntsük a borba a mandarinlevet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk