1 és 3/4 bögre zabpehely (lehetőleg apró szemű)
– 1 bögre dió
– 1/2 bögre kókuszreszelék
– 1/3 bögre natúr napraforgómag
– 2/3 bögre aszalt vörösáfonya
– 1 bögre mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
– 1/2 bögre datolya szirup (juharszirup, méz is használható)
– 4-5 evőkanál kókuszzsír
– 1/2 teáskanál őrölt fahéj
– 1/2 teáskanál só
– 1 vanílirúd kikapart magjai
Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót és a napraforgómagot kb. 8 perc alatt. Tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a vörösáfonyát és dolgoztassuk a gépet, amíg mindent felaprít.
Öntsük egy tálba a felaprított magokat és vörösáfonyát és adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a mandulavajat, a datolya szirupot, a felolvasztott kókuszzsírt és a vaníliát. A nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz, majd egy fakanál segítségével jól keverjük össze úgy, hogy a nedves keverék minden részét befedje a száraznak (ez erős karmunkát igényel majd és jó néhány percet igénybe vesz).
Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20*20 cm-es négyzet formát, öntsük bele a granola (müzli) keveréket, majd kézzel alaposan nyomkodjuk bele a formába. Ahhoz, hogy szép sima legyen a teteje, használjunk egy kis darab sütőpapírt, erre tegyünk egy poharat és a forma tetején végighaladva egyengessük el a granola tetejét.
Tegyük mélyhűtőbe legalább 2-3 órára fogyasztás előtt. Csak, ha keményre hűlt, akkor szeletelhető szépen (nem morzsálódva)!
1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. 2. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 3. A tejből liszte...
Elkészítési idő:Karikára vágom a kifliket 0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom. Mákot összek...
Elkészítési idő:Keverjük össze a porcukrot, a Graham lisztet, a mandulalisztet, a fahéjat, a vaníliát, a citromhéjat és a narancshéjat, majd csipkedjük bele a vajat és morzsoljuk össze az összetev...
Elkészítési idő:A babapiskótát vagy piskótatallért finomra őröljük. Hozzákeverjük a kávét, a mascarponét és a porcukrot, majd ízlés szerint alkohollal vagy aromával ízesítjük. Sűrű masszát kell ka...
Elkészítési idő: