Grízes-mézes-krémes aZuramnak...mert ez a kedvenc sütije (no de azé' a Család többi tagja sem elrontója). :D
75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5kanál méz, 2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Nagy tepsi hátán 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek.búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet kapunk.
Összerakás: 1lap, ezt rummal meglocsolni, krém, 2.lap, rum, sárgabarack-lekvár, 3.lap, rum, krém, 4.lap.
1,5 tábla olvasztott csoki+3kanál étolaj. Összeolvasztani... Ezzel bevonni. Egy kanálnyi olvasztott csoki maradt, abba kevertem fél ek.holland kakaót, zacsiba tettem, sarkát ollóval lecsíptem és megcirkáltam vele a már dermedő csokit.
Másnapra szépen lepuhul.
Morzsa: 1 dl tej 10 dkg ráma 10 dkg kristálycukor 2 ek.kakaó 4 ek baracklekvár(házi) 1 marék darált dió 1/2 üvegecske rumaroma esetleg több
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön tálba mindkét tésztát összegyúrjuk. A piros színűbe beleszórjuk a tortadarát. 5-5 egyenlő részre osztjuk. A pirosakból gombocokat formálunk, a zöldeket ellapitgatjuk. A p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk szét. Adjunk hozzá a tojások sárgájához egy evőkanál nyírfacukorot és gőzfürdő felett, folyamatos kevergetés mellett egy kézi habverővel sűrítsük be. A mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű