Grízes-mézes-krémes aZuramnak...mert ez a kedvenc sütije (no de azé' a Család többi tagja sem elrontója). :D
75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5kanál méz, 2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Nagy tepsi hátán 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek.búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet kapunk.
Összerakás: 1lap, ezt rummal meglocsolni, krém, 2.lap, rum, sárgabarack-lekvár, 3.lap, rum, krém, 4.lap.
1,5 tábla olvasztott csoki+3kanál étolaj. Összeolvasztani... Ezzel bevonni. Egy kanálnyi olvasztott csoki maradt, abba kevertem fél ek.holland kakaót, zacsiba tettem, sarkát ollóval lecsíptem és megcirkáltam vele a már dermedő csokit.
Másnapra szépen lepuhul.
A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát pár órával előbb elkészítem. A 40 dkg lisztet összekeverem a 3 evőkanál kakaóval és a fél csomag sütőporral, majd hozzáadom a margarint, a porcukrot, a sót, a tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű