30 db babapiskóta
300 ml kávé
20 ml 80%-os rum
50 g porcukor
krém:
25 dkg mascarpone ( vagy natúr vajkrém)
375 ml tejszín
25 dkg kr. cukor
3 tojás
10 g lapzselatin
tetejére:
holland kakópor
Egy tálba tegyük bele a kávét, a rumot és a porcukrot, majd jó alaposan összekeverjük.
A babapiskóták egyik felét egyenként beáztatjuk a kávéba, majd tepsibe rakjuk egymás mellé szorosan.
Egy lábosba közepes lángon tegyünk fel vizet főni.
Egy tálban keverjük össze a tojásokkat ,a cukorral, majd a tojásos keveréket.
Gyakran keverve, addig kell melegíteni, amíg csípős íze nem lesz.
A tejszínből kemény habot verünk, majd hűtőbe tesszük. A mascarponét simára keverjük és félrerakjuk.
A tojást levesszük és maximális fokozaton kihűlésig habosítjuk.
Ha kihűlt a tojás, a tejszínhoz óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarponét, majd a tojásos habot. Lassú mozdulatokkal hozzákeverjük. A zselatint megcsináljuk, de nem kell felforrósítani, ha elolvadt már jó is.
A töltelék felét a babapiskótára tesszük, simítsuk el, a maradék piskótát áztassuk be és tegyük rá.
Megint krém, majd tegyük be a hűtőbe 6-8 órára.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: KönnyűElkészítés menete A lisztet, margarint, tejfölt összekeverjük és tésztává dolgozzuk (én konyhai robotgépet használtam). A kész tésztát háztartási fóliába csomagoljuk és legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként hozzáadjuk a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat is. Ezután langyosra hűtjük. A felvert tojásokat a tejberizshez keverjük. A tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű