30 db babapiskóta
300 ml kávé
20 ml 80%-os rum
50 g porcukor
krém:
25 dkg mascarpone ( vagy natúr vajkrém)
375 ml tejszín
25 dkg kr. cukor
3 tojás
10 g lapzselatin
tetejére:
holland kakópor
Egy tálba tegyük bele a kávét, a rumot és a porcukrot, majd jó alaposan összekeverjük.
A babapiskóták egyik felét egyenként beáztatjuk a kávéba, majd tepsibe rakjuk egymás mellé szorosan.
Egy lábosba közepes lángon tegyünk fel vizet főni.
Egy tálban keverjük össze a tojásokkat ,a cukorral, majd a tojásos keveréket.
Gyakran keverve, addig kell melegíteni, amíg csípős íze nem lesz.
A tejszínből kemény habot verünk, majd hűtőbe tesszük. A mascarponét simára keverjük és félrerakjuk.
A tojást levesszük és maximális fokozaton kihűlésig habosítjuk.
Ha kihűlt a tojás, a tejszínhoz óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarponét, majd a tojásos habot. Lassú mozdulatokkal hozzákeverjük. A zselatint megcsináljuk, de nem kell felforrósítani, ha elolvadt már jó is.
A töltelék felét a babapiskótára tesszük, simítsuk el, a maradék piskótát áztassuk be és tegyük rá.
Megint krém, majd tegyük be a hűtőbe 6-8 órára.
A hozzávalókat összedolgozzuk és 4 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk majd előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagok közül a klasszikus lisztet helyettesítette rizsliszt+tönkölybúzaliszt keveréke. Az 1 csészényi cukor helyett (a tojás felveréséhez) használtam egy kanálnyi nádcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az egyik narancs reszelt héját, illetve mindkét narancs levét. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd a keményítőt és a s...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük (légkeverés, 180 fok). 2 almát lereszelünk, rányomjuk a fél citrom levét, megszórjuk 1 ek. kókuszvirág cukorral, az őrölt fahéjjal, az őrölt gyömbérrel, a szá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes