Családireceptkönyv.hu

Sacher torta


Írta:

Elk. idő: 205 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A piskótához
120 g vaj
80 g porcukor
6 db tojássárgája
120 g étcsokoládé (53%-os)
6 db tojásfehérje
160 g kristálycukor
120 g búzaliszt (BL55)
50 g mandula (szeletelt)

A bevonóhoz
150 ml víz
260 g porcukor
45 g vaj
5 ml ételecet (10%-os)
210 g kakaópor - holland

A töltéshez
210 g sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.

A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.

Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.

Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.

Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!

Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.

A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.

A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.

Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.

Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Citromos joghurttorta 2.
Citromos joghurttorta 2.

Elkészítés: 3 tojásból szokásos módon összeállítjuk a tésztát és sütőpapiros - kapcsos - tortaformában elsimítjuk. Felverjük a tojás fehérjét 10 dkg cukorral és a piskóta tésztár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Charlote túrós torta
Charlote túrós torta

Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben, megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia csokitorta (Rupáner)
Francia csokitorta (Rupáner)

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alul-felül sütés programra, majd egy tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, és a külsejét alufóliába csomagoljuk, hogy ne tudjon víz becsoro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Oroszkrém torta
Oroszkrém torta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverjük. A két masszát óvatosan összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk