menu

Családireceptkönyv.hu

Sacher torta


Írta:

Elk. idő: 205 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A piskótához
120 g vaj
80 g porcukor
6 db tojássárgája
120 g étcsokoládé (53%-os)
6 db tojásfehérje
160 g kristálycukor
120 g búzaliszt (BL55)
50 g mandula (szeletelt)

A bevonóhoz
150 ml víz
260 g porcukor
45 g vaj
5 ml ételecet (10%-os)
210 g kakaópor - holland

A töltéshez
210 g sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.

A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.

Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.

Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.

Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!

Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.

A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.

A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.

Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.

Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eszterházy torta gluténmentesen
Eszterházy torta gluténmentesen

3 lapot sütünk a tészta hozzávalóival. Egy lap elkészítése: 3 tojásfehérjét apránként hozzáadva 3 ek. cukrot felverünk, majd hozzáadunk 1 ek rizslisztet, egy csipet sót és 10 dkg...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Piskótatallér torta
Piskótatallér torta

Elsőként négyfelé vágjuk a három csomagnyi kekszet. Lábasban felmelegítjük a vajat a tejjel és a kakaóval,majd jól összekeverjük a darabolt tallérokkal. A krémet kétfelé vesszük....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Dupla csokitorta
Dupla csokitorta

Piskótát deszkára tesszük. Előveszünk egy kávéskanalat és a tortalapba szélétől 1 - 1,5 cm - re kör alakú, keskeny, mély árkot vájunk. Az árok ásást 3 cm -enként megismételjük, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Orosz krémtorta krémje
Orosz krémtorta krémje

A vanília rudat hosszában félbevágjuk, magjait kikaparjuk és a ruddal együtt a tejhez adjuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot és sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk