8 db tojás
8 ek.cukor ízlés szerint ki milyen édesen szereti
30 dkg búzadara
1 liter tej
5 dkg vaj
csípet só
2 cs. vaníliás cukor
mazsola
barack lekvár porcukor a tetejére!
Válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját a cukorral ,a sóval, a búzadarával
a mazsolával,2 cs. vaníliás cukorral és fél liter tejjel keverjük simára.
Pihentessük legalább 2 órát majd keverjük el benne a maradék fél liter tejet.
Óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vajjal kikent sütőformában 170 fokon süssük szép arany barnára a császármorzsát.
kb. 40 é 50 perc,de sütőtől függ inkább állítsuk be a sütőórát 30 percre.
Majd fakanál segítségével tépkedjük morzsásra,ha kell még utána picit piríthatjuk.
Tetejét szórjuk meg porcukorral és baracklekvárral!
A tésztája nagyon finom puha lesz egyáltalán nem száraz!
Jó étvágyat!
4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral. Amikor kész, hozzákeverünk 1 tk. fehérborecetet, és egy ek. keményítőt. Sütőpapíron rajzolunk egy kb. 20 cm-es kört, és ráhalm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a sóval felverjük. Mikor kemény habbá vált, lassanként hozzákeverjük a cukrot. Fényes, kemény hab kell legyen a végeredmény. A lisztet, a sütőport és a diót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagot elkevertem majd hozzáadtam a reszelt almát. Utána a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Kikevertem. Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 18...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a vajat a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű