8 db tojás
8 ek.cukor ízlés szerint ki milyen édesen szereti
30 dkg búzadara
1 liter tej
5 dkg vaj
csípet só
2 cs. vaníliás cukor
mazsola
barack lekvár porcukor a tetejére!
Válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját a cukorral ,a sóval, a búzadarával
a mazsolával,2 cs. vaníliás cukorral és fél liter tejjel keverjük simára.
Pihentessük legalább 2 órát majd keverjük el benne a maradék fél liter tejet.
Óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vajjal kikent sütőformában 170 fokon süssük szép arany barnára a császármorzsát.
kb. 40 é 50 perc,de sütőtől függ inkább állítsuk be a sütőórát 30 percre.
Majd fakanál segítségével tépkedjük morzsásra,ha kell még utána picit piríthatjuk.
Tetejét szórjuk meg porcukorral és baracklekvárral!
A tésztája nagyon finom puha lesz egyáltalán nem száraz!
Jó étvágyat!
1. A margarint habosra keverünk 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojássárgájával. 2. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. 3. A tojások fehérjét keményre verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA málnaszörpöt 2 evőkanál vízzel felhígítjuk, majd megmártjuk benne a babapiskótákat. A hideg tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a mascarponét, a 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet annyi tejjel és egy kicsi rumaromával keverem össze, hogy egy könnyen dolgozható masszát kapjak. A felét belenyomkodom az edénybe. Az almákat megpucolom, szeletekr...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű