csipet cukor
20 g élesztő
2 kanál liszt
4 kanál langyos víz
1 kg liszt
150 g burgonya
25 g só
víz
20 g élesztőből, 2 kanál lisztből, csipetnyi cukorból és 4 kanál langyos vízből kovászt készítünk. Ha a kovász megkelt, széles tálban összedolgozzuk 1 kg előzőleg meleg helyen tartott, megszitált búzaliszttel, beledolgozunk 150 g héjában főtt, hidegen megreszelt burgonyát, 25 g sót és ha szeretjük, ízlés szerinti köménymagot. Langyos vízzel se kemény se lágy tésztát gyúrunk belőle és addig dagasztjuk, amíg a tészta a kezünkről leválik. Akkor liszttel meghintve, kendővel letakarva három-négy órahosszat kelesztjük. Ezután cipót formálva belőle, liszttel meghintett langyos sütőpléhre tesszük, és letakarva újra kelni hagyjuk. Forró sütőben megsütjük, majd onnan kivéve vízzel jól megkenjük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy megszáradjon.
A hozzávalókat összekeverjük, a massza felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaót simára keverünk benne, ráöntöm a már tepsiben lévő masszára és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrni és be a hűtőbe. (Este összeállítani). Kis adagokban kinyújtani vékonyra, ha ragad, meglisztezni, és késsel felszedni a deszkáról. Lassan sütni, vigyázni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű