A tésztához:
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra. Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam és robotgépben pürésítettem. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem és félretettem, a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEigelb, Zucker und Vanillinzucker mit einem Mixer auf höchster Stufe schaumig rühren. Buttervanille-Aroma, Wasser und Öl unterrühren. Mehl und Backpulver mischen, sieben und portio...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű