- 3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 3 db sárgarépa, felkockázva
- 3 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 0,5 kg lencse beáztatva 8 órára
- 0,6 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertés lapocka felkockázva
- 1 üveg házi lecsó
- 1 evőkanál sertészsír
A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős piros arannyal fűszerezem, hozzá adom a lecsót, majd felöntöm 1 liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert.. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, őrölt köménymaggal,és felöntöm kb 5-6 liter vízzel. Ha felforrt, hozzáadom a kissé feldarabolt savanyú káposztát is Ha kell, fokhagymás rántással sűrítem, tejfüllel tálalom..
A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük egy fazékban, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre sütjük és megszórjuk a liszttel. Amikor át...
Elkészítési idő: 35 percA tököt és az almát felszeleteled, hozzáadsz egy zöldségleveskockát és annyi vizet, hogy épp ellepje. Kb 20 perc alatt megfőzöd, leturmixolod, hozzáadsz egy kevés tejszínt, fehér b...
Elkészítési idő: 30 percEgy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokh...
Elkészítési idő: 50 perc