menu

Családireceptkönyv.hu

appelstroop


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

3l szűretlen, préselt 100%-os almalé

40-45dkg barnacukor (minél barnább, melaszosabb, annál jobb. persze ne a színezéktől legyen barna)

negyed teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:


Igazából rém egyszerű: egy nagy lábasba beleöntöm az összes almalevet, alágyújtok, hozzáadom a barnacukrot és a fahéjat, és kevergetem amíg a cukor el nem olvad. Ekkor már magára lehet hagyni kis lángon, főni. Negyedére kell besűrűsíteni, ami nekem kb két és fél óra volt. Egy evőpálcikát használtam mérőreszköznek, azon jelöltem be az eredeti lé-szintet.

A végén egy majdnem fekete, sűrűbb szirupot kapunk, de vigyázat, a lábasban lévő adagból a vége felé tegyünk kistányérra egy-egy kiskanállal és tegyük be a hűtőbe megnézni a viszkozitását, mert csalóka!: forrón teljesen folyékony, de hűtve már méz-szerű állag a tökéletes.

Nagyon nagyon finom, sötét, füstös-szilvás, almáskaramellás, fűszeres íz. Mehet is kenyérre, mint a lekvár, vagy palacsintára mint a juharszirup. De sajt mellé is kaptam, úgy is ütős.

Az eredeti mennyiségből kb 6dl szirup lett, de ha van az embernek gyümölcsprése, akkor kb 5-6kg almából is tud 3liter levet nyerni, úgy talán jobban megéri. Főleg ha az almafa a kertünkben áll...

appelstroop

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gulyás krém
Gulyás krém

Az étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük. Ha kész az egészet rúdmixer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Magtejföl dióból
Magtejföl dióból

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
 Cinema salsa szósz
Cinema salsa szósz

A paradicsomot, a hagymát és fokhagymát a koriander felével, sóval-borssal és a lime levével gyorsan összeturmixoljuk, majd az egészhez hozzákeverjük a ketchupot.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kaporszósz
Kaporszósz

Egy nagy csokor kaprot egészen apróra felvágunk, két szál újhagymát a zöldjével együtt felkarikázunk. A margarint felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Mikor már van e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk