1.5 kg alma (keményebb fajta)
2.5 dl szűretlen 100%-os rostos almalé
30 dkg cukor
1 db fahéjrúd
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.
Kb. 0,5 l vízből és a fűszerekből, (fahéj, szegfűszeg, citromkarikák), cukorral és egy csipet sóval főzetet készítünk. Leszűrjük. Közben a megmosott meggyet kimagozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát jól megmosom és kis lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom és egy tálba teszem. Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, megsózom, borsozom. Rácsavarom egy negyed citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük az apróra feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát,fokhagymát, zellert, babérleveleket és az 1 evőkanál sót. 1 óra hossza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelszeletelve a hozzávalókat fazékban szétfőzzük.60 perc alatt. Botmixerrel pépesítjük. Főzzük sűrűsödésig. Cukrozzuk ízlés szerint.Teaszűrőn átpasszírozzuk. Forrón üvegbe töltjü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű