1.5 kg alma (keményebb fajta)
2.5 dl szűretlen 100%-os rostos almalé
30 dkg cukor
1 db fahéjrúd
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a MAGGI Húsvarázs ételízesítővel készült alaplével. Simára keverjük és felforraljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha csípősre szeretnénk, akkor adjunk hozzá egy evőkanál tabasco szószt is, illetve egy evőkanál füstös fűszerpaprikát lecserélhetünk finomra őrölt chilire. 2. Betartottam a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg az almát és a körtét, de nem kell őket megpucolni. Vágjuk a gyümölcsöket 4-6 darabba, a magházuk maradjon bennük. Tegyük őket egy lábasba 1 evőkanál vízzel e...
Elkészítési idő: 10 perc+6 óra Nehézség: Könnyű