1.5 kg alma (keményebb fajta)
2.5 dl szűretlen 100%-os rostos almalé
30 dkg cukor
1 db fahéjrúd
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.
A felaprított vöröshagymát olívaolajon futtassuk meg, keverjük el benne a gerezdekre szedett, megtisztított, zúzott fokhagymát. Az egész paradicsomokat (ha friss, egy pillanatra...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesParadicsom ,hagyma, fokhagyma. Só bors, cukor, oregánó, bazsalikom. En tettem rá lestyant is mert van a kertben, de nem kötelező. Olajjal mecsorgattam, és kb 2 órát sütöttem. Néha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVedd elő a levesfőző lábasod, önts az aljába egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a csontokat, de figyelj, hogy ne égesd le őket. Ha már egyenletesen megbarnultak, kockázd melléjük...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűA munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjü...
Elkészítési idő: 35 + sütés Nehézség: Közepes