50 dkg sertéstarja
5 közepes db burgonya
3 evőkanál finomliszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A tetejére
2 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
10 dkg sajt (reszelt)
A vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk.
A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn.
Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Kinyomkodjuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet. Összekeverjük.
Először lisztbe, majd ebbe a masszába forgatjuk a hússzeleteket.
Lassan szép pirosra sütjük.
Ha kész, a tetejére tejföllel kevert fokhagymát teszünk, végül rászórjuk a reszelt sajtot.
Rizzsel és burgonyapürével tálaljuk
A húst bepanírozzuk, kókuszzsírral vékonyan kikent tepsibe tesszük, megkenjük joghurttal (tejföllel helyettesíthető) és megszórjuk light sajttal. Légkeverésesen 30-35 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát sóval kis kókuszzsíron megdinszteljük 2. A darálthúst kifehérítjük rajta 3. Fűszerezzük 4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot (+sűrített paprikát) 5. Puhára f...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű