50 dkg sertéstarja
5 közepes db burgonya
3 evőkanál finomliszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A tetejére
2 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
10 dkg sajt (reszelt)
A vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk.
A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn.
Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Kinyomkodjuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet. Összekeverjük.
Először lisztbe, majd ebbe a masszába forgatjuk a hússzeleteket.
Lassan szép pirosra sütjük.
Ha kész, a tetejére tejföllel kevert fokhagymát teszünk, végül rászórjuk a reszelt sajtot.
Rizzsel és burgonyapürével tálaljuk
A karajt csontjától és zsírjától megtisztítom, és a húst forró vajban körös-körül átsütöm. Leöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, megsózom, hozzáadom a kakukkfüvet meg a citromlevet,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA darált húst összekeverem a tojással, fûszerezem, belereszelem a hagymát, foghagymát és a hámozott, nyers burgonyát is. Belerakom az apróra vágott petrezselymet és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA. darálthúst egy tálba teszem, 2db. kinyomkodott zsemlét hozzáadok, 1db. tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, vegetát, pirospaprikát. Ezeket összegyúrom, majd kerek gombócoka...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű