50 dkg sertéstarja
5 közepes db burgonya
3 evőkanál finomliszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A tetejére
2 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
10 dkg sajt (reszelt)
A vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk.
A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn.
Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Kinyomkodjuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet. Összekeverjük.
Először lisztbe, majd ebbe a masszába forgatjuk a hússzeleteket.
Lassan szép pirosra sütjük.
Ha kész, a tetejére tejföllel kevert fokhagymát teszünk, végül rászórjuk a reszelt sajtot.
Rizzsel és burgonyapürével tálaljuk
A darálthúst a sajttal, tojással, sóval és borssal jól összegyúrjuk. Ezután gombócokat formálunk belőle, amit morzsával megszórt deszkán a kívánt nagyságúra nyújtjuk. Majd a szok...
Elkészítési idő: 2-2,5A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 50 percA hús szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott fokhagymával és annyi tejet öntünk rá hogy ellepje. Lefedjük és egy éjszakát így pihentetjük. Másnap a t...
Elkészítési idő: