Tészta: 8 ek liszt,8 ek cukor,8 db tojás,1 csipet só
Krém: 2 cs. vaníliás puding,25dkg cukor,4 tojássárgája,1 citrom reszelt héja,1dl frissen facsart citromlé,7dl tej,25dkg margarin(ráma)
1,A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek cukorral és csipet sóval.Kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral.Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
2,Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon készre sütjük.Hagyjuk kihűlni,majd 3 részre vágjuk.
3,A krémhez sűrűre főzzük a tejben a pudingport a cukorral,tojássárgájával,citromlével és citromhéjjal.
4,Jó alaposan kikeverjük a margarint majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.5,megkenjük a lapokat krémmel majd a tetejét és az oldalát is.
6,Citrommal díszítjük.
Naranccsal is készíthető!
4 tojásfehérjét krémes habbá verünk egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral. A 4 tojássárgáját kikeverjük 2 dkg marcipánnal és 1 evőkanál cukorral. 5 dkg lisztet elkeverünk 3 dkg é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük. Készíthetünk belőle krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat. A tojással kezdjük és adjuk hozzá sorba a többi hozzávalókat.Utoljára a darált mákot. Vajazott és lisztezett tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben 20 p...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűMindent előkészítünk: a ribizlit botmixerrel pürésítjük, a vajat és a cukrot kimérjük, a tojásokat és a tojássárgájákat egy tálba törjük. Előkészítünk egy mély tálat, amelyre egy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű