Tészta: 8 ek liszt,8 ek cukor,8 db tojás,1 csipet só
Krém: 2 cs. vaníliás puding,25dkg cukor,4 tojássárgája,1 citrom reszelt héja,1dl frissen facsart citromlé,7dl tej,25dkg margarin(ráma)
1,A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek cukorral és csipet sóval.Kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral.Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
2,Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon készre sütjük.Hagyjuk kihűlni,majd 3 részre vágjuk.
3,A krémhez sűrűre főzzük a tejben a pudingport a cukorral,tojássárgájával,citromlével és citromhéjjal.
4,Jó alaposan kikeverjük a margarint majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.5,megkenjük a lapokat krémmel majd a tetejét és az oldalát is.
6,Citrommal díszítjük.
Naranccsal is készíthető!
A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük. Kivajazott tepsibe öntjük. A töltelékhez jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet főzzük ki ( a vízbe tegyünk egy kevés olajat és sót ) , de éppen csak 2 percig főzzük, majd szűrjük le, csepegtessük és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne puhuljo...
Elkészítési idő: 125 perc Nehézség: KözepesFolyékonyra keverjük, utána beleöntjük a masszát a muffintálkákba és kb. 10-15 percig sütjük 150°C-on.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű