a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1 cs sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
1,5 dl tejföl
a töltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 kis üveg barack lekvár
a mázhoz:
2 tojás sárgája
14 dkg porcukor
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22x28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel. A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.
A fügéket megmostam és középen bevágtam keresztben az aljáig (nem vágtam át teljesen). A közepébe tettem egy sajtkockát és megszórtam dióval. Egy kivajazott tűzálló tálba állította...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral habosra kavarjuk Hozzaadjuk az olajat,majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoporral elkevert lisztet es a tejet A teszta lehetoleg ne legyen tul hi...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A puha vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is három perc alatt megva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű