menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos- tejszínes csirke széles metélttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész csirke
nagy csomó spenót
1 nagy csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
vaj a sütéshez
1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)

bors

Elkészítés:


A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest. A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk. Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket, és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Ha a tészta megfőtt, elkészült az ételünk.

Spenótos- tejszínes csirke széles metélttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás-gorgonzolás rizottó medvehagymával
Gombás-gorgonzolás rizottó medvehagymával

A gombát felszeleteljük, picit megfonnyaztjuk, éppencsak, hogy a levét kieressze, és nagyjából elfője. A rizst a vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk, míg üveges nem...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Füstölt
Burgonya lé hajléktalanmódra
Burgonya lé hajléktalanmódra

Az általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót, majd...

Elkészítési idő: 0
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott karfiol sajtos tarjával
Rakott karfiol sajtos tarjával

A karfiolt megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd pároló edényben megpároljuk. A tarját sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd kontakt grillen megsütjük, alufóliába tekerve...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Öt hozzávalós parmezános csirkemell
Öt hozzávalós parmezános csirkemell

1. A sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra. 2, A csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borzozzuk. 3. Egy hőálló serpenyőben (legjobb ehhez egy öntöttvas serpenyő) hevítsün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk