1 egész csirke
nagy csomó spenót
1 nagy csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
vaj a sütéshez
1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)
só
bors
A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest. A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk. Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket, és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Ha a tészta megfőtt, elkészült az ételünk.
A gombát felszeleteljük, picit megfonnyaztjuk, éppencsak, hogy a levét kieressze, és nagyjából elfője. A rizst a vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk, míg üveges nem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót, majd...
Elkészítési idő: 0 Nehézség: NehézA karfiolt megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd pároló edényben megpároljuk. A tarját sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd kontakt grillen megsütjük, alufóliába tekerve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra. 2, A csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borzozzuk. 3. Egy hőálló serpenyőben (legjobb ehhez egy öntöttvas serpenyő) hevítsün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű