1 egész csirke
nagy csomó spenót
1 nagy csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
vaj a sütéshez
1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)
só
bors
A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest. A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk. Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket, és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Ha a tészta megfőtt, elkészült az ételünk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A lilahagymát és a sonkát apróra kockázzuk, a petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A margarint felolvasztjuk és egyesével, kevergetés közben beleütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bagettek végeit levágjuk. A belsejét éles késsel körbe vágjuk és kiemeljük mindkét oldalon. Amit így kiemelni nem tudunk,azt fakanállal kinyomjuk. Helyére kerül a töltelék A ba...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűTegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrutál egytál 2016. szeptember 01. - Heni süt neked Ez most tényleg az. Úgy alakult, hogy a lakásban egy-két dolgot helyre kellett pofozni és ezt a szent feladatot 2 m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű