Tészta:
50 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 tejföl
3 tojás sárgája
Töltelék:
2 kg párolt alma
cukor, fahéj
Az összeállított tészta felét közepes nagyságú tepsibe teszem és
megszóróm darált dióval.
Rárakom a kihűlt és kinyomkodott tölteléket, majd ráhelyezem a tészta
másik felét is.
Felvert tojással megkenem és villával megszurkodom.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütöm.
1. Keverjük össze a vizet és a sót egy kis főzőedényben, majd állítsuk a hőfokot magasra. 2. Amikor a víz felforrt, a hőfokot vegyük lejjebb, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd gyakra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor félkemény, akkor kanalanként adjuk hozzá az édesítőt és verjük kemény, fényes habbá. A végén keverjük bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagymamám dióval készítette, Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 3-4 mm "vastagra" nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a közepére tesszük a lekvárt. Kétféle lekvárral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű