Tészta:
50 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 tejföl
3 tojás sárgája
Töltelék:
2 kg párolt alma
cukor, fahéj
Az összeállított tészta felét közepes nagyságú tepsibe teszem és
megszóróm darált dióval.
Rárakom a kihűlt és kinyomkodott tölteléket, majd ráhelyezem a tészta
másik felét is.
Felvert tojással megkenem és villával megszurkodom.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütöm.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gáztepsit kiolajozzuk, beleteszünk 2 réteg réteslapot. A hozzávalókat összekeverjük és a tepsibe öntjük. Megszórjuk meggyel és a tetejére tesszük a maradék 2 réteslapot. Megkenjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTészta hozzávalit összedolgozni majd vékonyra kinyújtani és apró korongokat szaggatni, bele sütőpapírral bélelt tepsikbe, ezután a 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kőkeményre fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz