menu

Családireceptkönyv.hu

Francia citromtorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
10-12 szelet

Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
Citromkrém:
4 citrom leve és héja
17,5 dkg cukor
3 egész tojás
4 tojássárgája
15 dkg vaj
A torta tetejére:
ribizli
pisztácia

Elkészítés:


A liszthez keverjük a sót, a porcukrot és a hideg, felkockázott vajat.
Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, - ettől a tészta összeáll.
Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Egy 23 cm átmérőjű, lehetőleg cakkos szélű piteformába, egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük a hűtőből kivett tésztát, majd elegyengetjük, és a szélét alaposan belenyomkodjuk a sütőforma hullámos peremébe.
Ezt követően a tésztát sütőpapírral lefedjük, és ráteszünk kb. 1 kilónyi sütőbabot, - ezzel lenyomatva a sütéskor nem púposodik fel a tészta.
30 percre betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, majd a babot és a sütőpapírt eltávolítva újabb 10 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a citromkrémet.
A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk, hozzákeverjük a cukrot, 3 egész tojást, és 4 tojássárgáját. Alaposan összekeverjük, majd alacsony lángom melegíteni kezdjük.
Amikor a teteje már habos, négy egyenlő részletben belekeverjük a vajat.
Így krémes, pudingszerű masszát kapunk, amit az elkészült tésztára öntünk, majd 5-6 percre betoljuk a 230 fokra előmelegített sütőbe.
Addig sütjük, amíg a tetején 1-1 színesebb barna pötty meg nem jelenik.
Szobahőmérsékleten lehűtjük, majd hűtőbe tesszük, és ideális esetben egy éjszakát pihentetve, csak másnap, hidegen tálaljuk.
Ekkor durvára vágott pisztáciával és friss ribizlivel díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://izeselet.hu/receptek/francia-citromtorta/

Francia citromtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
VANÍLIAPUDINGOS RÚD
VANÍLIAPUDINGOS RÚD

:2.5 dl tejbe felfuttattni 2.5 dkg élesztőt 1 tk cukorral.45 dkg liszt 3 tojás sárgája 5 ek cukor,csipet só,2 dl olaj ezt összedolgozni majd fél óra kelesztés.utána 20 kukacot csin...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet recept
Boci szelet recept

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Eper csokiföndüben
Eper csokiföndüben

Tökéletes partifalat. Törjük apró darabokra a csokoládét (vegyesen ét- és tejcsokit), tegyük egy lábosba, és gőzfürdő fölött olvasszuk meg. Mikor már folyós állagú, öntsük fel a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nóra
Almás -Banános-Mandarinos Kakaós Süti
Almás -Banános-Mandarinos Kakaós Süti

Kézi mixerrel össze dolgozzuk, bele kockázzuk a gyümölcsöket és máris mehet a formába. 180 fokon 45 percig sütjük!

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk