375 dkg liszt
125 dkg étkezési keményítő
1 sütőpor
25 dkg margarin, vagy vaj
15 dkg cukor
5 tojás
1 doboz aprított ananász
1/1 dl tej
1 dl ananászlé
- lisztet, keményítőt, sütőport összedolgozom
- lágy margarint, tojások sárgáját, cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverem
- tojások fehérjét kemény habbá verem
A margarinos masszát összekeverem a liszttel, közben a tejjel és az ananászlével higítom. Hozzáadom a darabolt ananászt, és végül tojások fehérjét.
Közepes méretű tepsibe, vagy nagyobb tortaformába kell sütni.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de akkor az ananászlé helyett is tejet adunk a tésztához.
A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük (egy csipet sót is tegyünk bele!). Utána a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig verjük, majd mehet bele a sütőporral és a kakaópor...
Elkészítési idő:A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...
Elkészítési idő: 45 percCukor, tojás kikeverni.Hozzá margarin,vaníliáscukor, tej, liszt,sütőpor összekeverni. A tészta felét 25 x 35 cm-es tepsibe öntjük,rátesszük a tölteléket.Ráöntjük a tészta másik fe...
Elkészítési idő: