375 dkg liszt
125 dkg étkezési keményítő
1 sütőpor
25 dkg margarin, vagy vaj
15 dkg cukor
5 tojás
1 doboz aprított ananász
1/1 dl tej
1 dl ananászlé
- lisztet, keményítőt, sütőport összedolgozom
- lágy margarint, tojások sárgáját, cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverem
- tojások fehérjét kemény habbá verem
A margarinos masszát összekeverem a liszttel, közben a tejjel és az ananászlével higítom. Hozzáadom a darabolt ananászt, és végül tojások fehérjét.
Közepes méretű tepsibe, vagy nagyobb tortaformába kell sütni.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de akkor az ananászlé helyett is tejet adunk a tésztához.
A banánokat egy villával pépesre törjük, hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, beleszitáljuk a porcukrot és beleszórjuk a kekszet. Jól összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, legalább fél óráig hűtjük és a kosárkákba nyomkodjuk. A kisült kosárkák belsejét olvasztott csokival kikenjük, tört mogyoróval megszórjuk. A karamellhez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzőm, hagyom kihűlni, az almákat szeletelem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília esszenciával, ha már kétszeres a térfogata, belekeverem a főtt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet összemelegítjük a vaníliás cukorral, 2 evőkanál mézzel és a vajjal. A citrom héját a cukros darált mákhoz reszeljük, majd a mákot az édes tejhez adjuk. A szikkadt kifliket...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű