A pitetésztához
250 g liszt
150 g hideg vaj
40 g cukor
60 g hideg víz
A krémhez
200 g krémsajt
50 g cukor
1 tojás
őrölt vanília rúd
A tetejéhez
2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
1/2 citrom leve
50 g barna cukor
1 csapott tk. fahéj
A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.
Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.
megosztása9
2 komment komment
AMERIKAI ÉDESSÉG SWE
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd betesszük folpackba csomagolva 30-60 percre a hűtőbe. Közben kizsírozunk, lisztezünk egy tepsit, és a sütőt előmelegítjük 175 fokosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott Ramát, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék t...
Elkészítési idő: 40-45 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű