A pitetésztához
250 g liszt
150 g hideg vaj
40 g cukor
60 g hideg víz
A krémhez
200 g krémsajt
50 g cukor
1 tojás
őrölt vanília rúd
A tetejéhez
2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
1/2 citrom leve
50 g barna cukor
1 csapott tk. fahéj
A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.
Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.
megosztása9
2 komment komment
AMERIKAI ÉDESSÉG SWE
A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet ez mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat a cukrot, a tojások sárgáját, csipetnyi sót és a megfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele. ◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt. ◾...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel do...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű