Családireceptkönyv.hu

Spenótos-ricottás „gnudi”


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (6 adag)

30dkg friss spenót (pucolt súly)
2 gerezd fokhagyma
25dkg ricotta, szobahőmérsékleten
5dkg reszelt parmezán (vagy kemény juhsajt)
1 tojás, szétválasztva
2ek liszt + kb. 5dkg a szóráshoz
Só, fehérbors
Frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A megpucolt spenótot többször átöblítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadunk két, finomra aprított fokhagymagerezdet. A spenótot rádobjuk, és erős lángos annyi ideig pirítjuk, amíg összeesik. Edénybe szedjük, amit azonnal jeges vízbe állítunk, hogy a spenót minél gyorsabban lehűljön. alaposan kinyomkodjuk. Minél finomabbra felaprítjuk, darabos legyen, de majdnem pép. Habosra keverjük a ricottát, majd hozzáadjuk a spenótot, a parmezánt, 2ek lisztet, a tojássárgát, fúszereket, végül a tojás keményre vert habját. Összeforgatjuk. Most következik a némi türelmet igénylő gombóc formázgatás. Uzsonnázózacskóba töltjük a masszát, és lisztezett gyúródeszkára kb 3cm átmérőjű csíkokat nyomunk belőle. Ezeket egyforma, falatnyi méretűre vágjuk. kerek aljú borospohárba 1 ek lisztet szórunk, majd a gombócokat egyesével meggörgetjük benne, olyan körkörös mozdulattal, mintha a bort mozgatnánk. Így vékonyan bevonja a liszt, és magától megformázódik. Lobogó, sós vízben éppen csak annyi ideig főzzük, amíg feljön. Olívaolajjal, parmezánnal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás pirított máj
Almás pirított máj

A karikára vágott hagymát félig megpirítom, majd hozzáadom a  vékony szeletekre vágott májat és 2-3 db gerezdekre vágott almát. Addig sütöm, gyakran kevergetve, amíg az alma meg n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyáros - Sárréti
Betyáros - Sárréti

A szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tarhonyáshús
Tarhonyáshús

Tarhonyát olajon pirittom .dupla adag vizet öntök rá.sózom es fedö alatt takarékon puhára fözöm. A húst pőrköltnek elkészitem .végén össze keverem a tarhonyával.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk