Családireceptkönyv.hu

Spenótos-ricottás „gnudi”


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (6 adag)

30dkg friss spenót (pucolt súly)
2 gerezd fokhagyma
25dkg ricotta, szobahőmérsékleten
5dkg reszelt parmezán (vagy kemény juhsajt)
1 tojás, szétválasztva
2ek liszt + kb. 5dkg a szóráshoz
Só, fehérbors
Frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A megpucolt spenótot többször átöblítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadunk két, finomra aprított fokhagymagerezdet. A spenótot rádobjuk, és erős lángos annyi ideig pirítjuk, amíg összeesik. Edénybe szedjük, amit azonnal jeges vízbe állítunk, hogy a spenót minél gyorsabban lehűljön. alaposan kinyomkodjuk. Minél finomabbra felaprítjuk, darabos legyen, de majdnem pép. Habosra keverjük a ricottát, majd hozzáadjuk a spenótot, a parmezánt, 2ek lisztet, a tojássárgát, fúszereket, végül a tojás keményre vert habját. Összeforgatjuk. Most következik a némi türelmet igénylő gombóc formázgatás. Uzsonnázózacskóba töltjük a masszát, és lisztezett gyúródeszkára kb 3cm átmérőjű csíkokat nyomunk belőle. Ezeket egyforma, falatnyi méretűre vágjuk. kerek aljú borospohárba 1 ek lisztet szórunk, majd a gombócokat egyesével meggörgetjük benne, olyan körkörös mozdulattal, mintha a bort mozgatnánk. Így vékonyan bevonja a liszt, és magától megformázódik. Lobogó, sós vízben éppen csak annyi ideig főzzük, amíg feljön. Olívaolajjal, parmezánnal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: valéria
Csirkés tortilla
Csirkés tortilla

elkészítés A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük, és kisütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült burgonyás sonka
Csőben sült burgonyás sonka

Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit. Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabo...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéstarja parasztosan
Sertéstarja parasztosan

A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tökös-kapros lecsó
Tökös-kapros lecsó

A szalonnát kis kockákra vágom és kiolvasztom a zsírját. Megpirítom rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát is. A paprikát hosszában vágom fel szeletekre ,a tököt is kb: u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk