Tészta:
30 dkg liszt
1 dkg szalakáli
8 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 tojás
2 kanál kakaó
egy pici tej
Krém:
fél l tej
2 vaníliáscukor
4 ek liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 dl rum
1 csomag babapiskóta
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és készre sütjük.
A tejből, lisztből és vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a porcukorral kikeverjük és ha kihűlt a krém, összekeverjük.
A krém felét rákenjük az egyik lapra, a babapiskótát 1 dl rumba mártogatom és a krémre teszem. Erre kenem a krém másik felét és ráteszem a lapot, a tetejét csokimázzal vonom be.
Összekeverjük mazsolát, a kandiscukrot, a rumot, és egy üvegben állni hagyjuk 4–7 napig. A zselatint 3 evőkanálnyi hideg vízben megpuhítjuk. A teafüvet leforrázzuk 1 dl vízzel, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját vízgőz felett kikeverjük a cukorral, a borral, a konyakkal és a tojáslikőrrel. Vigyázzunk, nehogy túlságosan forró legyen a víz, mert a tojás könnyen megfőhet! Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A tojásokat fehéredésig habosítom a cukrokkal és a sóval, ezután belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Hozzámérem a tejfölt és a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű