20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
só
fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
Margarinon, fedő alatt megpároljuk a felszeletelt cukkínit, és amikor majdnem puha levesszük a fedőt és elpárologtatjuk a folyadékot. Megszórjuk liszttel, kicsit összepirítjuk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA hagymákat felaprítjuk, a fokhagymát elég felkarikázni. Vajon megdinszteljük őket. Felöntjük vízzel. Sózzuk, és hozzáadjuk a leveskockát. Kb. 20 percig főzzük. Tejszínt kikeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű