Hozzávalók 6 személyre
kevés olaj
1 vöröshagyma
15 dkg Molnár tészta – tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
1,6 l alaplé
2 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár tejföl (330 g)
1 kis csokor petrezselyemzöld
A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1 × 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat. A kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Tipp: a hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével készítsük.
A zöldségeket megpucolom, olajon megdinsztelem,tetszés szerint fűszerezem és puhára főzöm . A májgombóc hozzávalóit összekeverem, vizes kézzel golyókat formálok, és a forrásban...
Elkészítési idő:A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. A brokkolit 3-4 merőkanál főzőlével leturmixoljuk, majd a pépet egy lábasba öntjük. Hozz...
Elkészítési idő: 45 percAz olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az felkockázott hagymát, a fokhagymát és néhány percig sütjük. A megtisztított sárgarépát, a zöldséggyökeret felk...
Elkészítési idő: