menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi tarhonyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 személyre
kevés olaj
1 vöröshagyma
15 dkg Molnár tészta – tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma

1,6 l alaplé
2 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár tejföl (330 g)
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1 × 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat. A kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: a hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével készítsük.

Bakonyi tarhonyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Olasz lencseleves
Olasz lencseleves

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd belekeverjük a lisztet és folyamatosan...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkemell leves
Tárkonyos csirkemell leves

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzik és kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük sóval, borssal...

Elkészítési idő: 45-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Paradicsomleves
Paradicsomleves

A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk