menu

Családireceptkönyv.hu

Bounty szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 evőkanál rumaroma
3 evőkanál tej
A krémhez:
5 dl tej
6 evőkanál gríz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
25 dkg kókuszreszelék
20 dkg étcsokoládé
3 evőkanál tej

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeáll sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 30 percig. Közben elkészítjük krémet. A cukrot és a grízt összekeverjük és felöntjük a tejjel, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha besűrűsödik, levesszük a tűzről. Kihűtjük és robotgéppel beledolgozzuk a vajat és a kókuszreszeléket. Mikor a sütemény elkészül, ráhalmozzuk a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, hozzáadjuk a tejet és bevonjuk vele, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük, mielőtt szeletelnénk.

Bounty szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Ujjlenyomat keksz
Ujjlenyomat keksz

Kihabosítjuk a vajat a krémsajttal és porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet - összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk! (Liszt v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sokáig puha keksz nyaralásra
Sokáig puha keksz nyaralásra

1. lépés Keverd össze a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral. 2. lépés Add hozzá az olvasztott vajat, majd a lisztet és a sütőport, a citromhéjat+ levet. 3. lépés Be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pille fánk
Pille fánk

A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen az edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Salzburgi galuska
Krémes - Salzburgi galuska

1. A sütőt 200 fokra melegítjük. 2. Nagy tűzálló tálat kikenünk a vajjal és a tejet belelocsoljuk. 3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot és a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk