Tésztához
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
10 dkg vaj
4 evőkanál tefjöl
A barna laphoz 2 evőkanál kakaópor és kb. diónyi tejföl
Krém
9 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
A lapok megkenéséhez
2-3 evőkanál rum
A lisztet összekeverjük a porcukorral a sütőporral és belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, 2/3 részhez hozzáadjuk a tejfölt, a kakaóport és alaposan összegyúrjuk. A tésztából 2 kakaós és 1 fehér 25x35 cm-es lapot sütünk.
Amíg a lapok hűlnek elkészítjük a krémet.
A lisztet elkeverjük a vaníliás cukorral és kb. 2 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzákeverjük a lisztes pépet és sima, sűrű krémmé főzzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaóport és a kihűlt lisztes pépet.
A süteményt a következő módon töltjük: az első kakaós lapot megkenjük rummal és rákenjük a krém 1/3 részét, most következik a sárgatészta. Ezt szintén megkenjük rummal és krémmel, majd ugyan így járunk el a második kakaós lappal is. A süti tetejére is krém került, amelyet kakaóporral vagy tortadarával díszíthetünk, illetve, ha hagyunk egy kis krémet fehéren azzal is készülhet a díszítés.
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A 4 tojássárgáját a cukorral sűrű habbá verjük. A 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a tojássárgájás ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyik cipóba a kakaóport beledolgozzuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat. Egy tepsit sütő zsírpapírral kibélelünk. Egy l...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes1. A vajat/margarint felolvasztjuk. 2. A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. 3. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű