A tésztához
2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
A hempergetéshez
2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliakivonatot,a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat. 180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.
Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.
1. A tojást a cukorral habosra keverjük. 2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (1 bögre=2,5 dl) 3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. 2. A csatos tortaforma alját először kirakjuk egy sor keksszel, ezen egyenletesen eloszlatunk egy kis krémet (úgy kb. f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsolom. A 2 db tojást kissé felverem, és hozzá öntöm, összeállítom a tésztát. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokit hozzá keverem. Olajos...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük,kevés mandulatejet teszünk hozzá,hogy formázható legyen.180fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz