A tésztához
2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
A hempergetéshez
2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliakivonatot,a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat. 180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.
Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.
A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad. A lisztet és a fűszerkeveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsük el a vaníliapudingot, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, és adjuk hozzá a mézet, a tejfölt vagy joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a mandulát és a kakaóport simára keverjük. (Jó, ha át is szitáljuk.) A tojásfehérjét a kristálycukorral kézi habverővel a cukor teljes felolvadásáig verjük, majd óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű