A tésztához
2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
A hempergetéshez
2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliakivonatot,a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat. 180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.
Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.
A tészta hozzávalóit robotgéppel gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Az almatöltelékhez az almát megpároljuk az édes-fűszeres borban....
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk. Egy kb. 20x18 cm-es magas peremű tepsi aljába terítve elősütjük 200 C-on kb. 8-10 perc alatt. Szép világos aranyba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a l...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes