menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
A hempergetéshez
2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliakivonatot,a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat. 180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.

Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.

Fahéjas keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad. A lisztet és a fűszerkeveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos guba muffin
Mákos guba muffin

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsük el a vaníliapudingot, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, és adjuk hozzá a mézet, a tejfölt vagy joghurt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marcipánnal töltött mandulacsók
Marcipánnal töltött mandulacsók

A porcukrot, a mandulát és a kakaóport simára keverjük. (Jó, ha át is szitáljuk.) A tojásfehérjét a kristálycukorral kézi habverővel a cukor teljes felolvadásáig verjük, majd óvato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sportszelet
Sportszelet

A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk