Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyors sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor
a tetejére:
1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezám- és köménymag

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.
Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.

Gyors sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajkrém
Vajkrém

A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót. akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így lega...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós stangli
Túrós stangli

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben tároljuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajdasági sós
Vajdasági sós

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk