• 40 dkg búzaliszt (BL55)
• 20 dkg vaj
• 10 dkg sajt
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 7 g instant élesztő
• 1 dl 2,8%-os tej
• 1 teáskanál só
A tetejére
• 5 dkg sajt - félkemény
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom.
2. Ujjnyi vastagra nyújtom. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.
3. Reszelt sajttal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat.
4. Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket-kb 12 perc.
Ezeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a lisztet elkeverem a vajjal, sütőporral és a sóval. Utána hozzáadom a reszelt sajtot, a két tojást, és a tejfölt. Amennyiben szükséges, öntök még hozzá tejet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, majd alaposan összekeverjük. Egy tálba mérjük a lisztet és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt, m...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: Könnyű