6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag karamellás pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a habhoz adjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük, a szokásos módon megfőzzük. A vajat a porcukorral és a darált dióval kikavarjuk. Amikor a puding kihűlt, a vajas krémhez kavarjuk. A megsült piskótát hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. Csokoládéreszelékkel, dióval megszórhatjuk a tetejét.
A kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól beleny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet apró darabokra törjük, majd belekeverjük a diót. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport gőz fölött, sűrű sziruppá főzzük. A kész sziruphoz hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes