6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag karamellás pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a habhoz adjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük, a szokásos módon megfőzzük. A vajat a porcukorral és a darált dióval kikavarjuk. Amikor a puding kihűlt, a vajas krémhez kavarjuk. A megsült piskótát hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. Csokoládéreszelékkel, dióval megszórhatjuk a tetejét.
1. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk. 2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElső lépésként vagy daráltjuk le a mandulát – egy kevés cukorral, hogy ne ragadjon le az aprítóba, én azonban mozsarat használtam, mert így tudtam kontrollálni, mennyire szeretném...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral és tojással habosra keverjük. 2. Hozzátesszük a lisztet és tejet. 3. Tésztát gyúrunk, tepsibe tesszük. 4. Tetejére az elkészített vaníliás pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes