30 x 40 cm-es tepsihez
3 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
3 evőkanál méz
1 tojás
1 evőkanál reszelt citromhéj
28 dkg liszt
12 g sütőpor
2 dl tej
A tepsi kenéséhez, szórásához
vaj, liszt
A csokoládémázhoz
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
6 evőkanál kakaópor
6 evőkanál rum
15-18 evőkanál tej
A forgatáshoz
15-20 dkg kókuszreszelék
Megolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tojással és a reszelt citromhéjjal. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a tejjel váltakozva a cukros vajhoz adjuk. Az egészet jól eldolgozzuk. Kikenjük a tepsit vajjal, megszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. (Tűpróba!)
A csokoládémázhoz megolvasztjuk a vajat, habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet. Lábasba öntjük, állandó keverés mellett felforraljuk, azután a tűzről levéve kicsit lehűtjük. Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk a süteményt, és előbb
a csokoládéba, azután a kókuszreszelékbe forgatjuk.
A mazsolát 1-2 órára beáztatjuk a rumba.A vajat,a cukor felét,a tojássárgákat,a diót és a leszűrt mazsolát habosra keverjük annyi tejszínnel,hogy kenhető legyen.A piskóták felét tá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük az alapanyagokat, olajba szaggatjuk evőkanállal. Porcukor vagy fahéj-lekvár való hozzá.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy egy jén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral összekavarjuk, majd a tejet és tojásokat is beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk, csomómentesre keverjük. Sütőpapírr...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes