fél l tejszín
15 dkg vaj
3 tojássárga
15 dkg darált dió
15 dkg mazsola
15 dkg cukor
kb,30 db babapiskóta
1 dl rum
Dísz:csoki reszelék
A mazsolát 1-2 órára beáztatjuk a rumba.A vajat,a cukor felét,a tojássárgákat,a diót és a leszűrt mazsolát habosra keverjük annyi tejszínnel,hogy kenhető legyen.A piskóták felét tálra tesszük,meglocsoljuk a rummal, és rákenjük a krémet.Erre rakjuk a többi piskótát.A megmaradt tejszínt felverjük a maradék cukorral és befedjük vele a piskótát.Reszelt csokival megszórjuk.Hűtőbe tesszük.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet az élesztővel nagyon jól elmorzsoljuk, a cukorral összevegyítjük. 2. A margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, ½ óráig pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. A tojások sárgáját a cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük és lapokat nyújtunk belőle. 2. Elkészítjük a pudingot, még melegen beletesszük a tejfölt és jól elkeverjük. 3. Tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz