fél l tejszín
15 dkg vaj
3 tojássárga
15 dkg darált dió
15 dkg mazsola
15 dkg cukor
kb,30 db babapiskóta
1 dl rum
Dísz:csoki reszelék
A mazsolát 1-2 órára beáztatjuk a rumba.A vajat,a cukor felét,a tojássárgákat,a diót és a leszűrt mazsolát habosra keverjük annyi tejszínnel,hogy kenhető legyen.A piskóták felét tálra tesszük,meglocsoljuk a rummal, és rákenjük a krémet.Erre rakjuk a többi piskótát.A megmaradt tejszínt felverjük a maradék cukorral és befedjük vele a piskótát.Reszelt csokival megszórjuk.Hűtőbe tesszük.
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsd a liszteket, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliát egy tálba. Dolgozd simára a palacsintatésztát kézi mixerrel a rizstej egy részével, majd add hozzá a maradék rizstejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kis gombócot vékonyra nyújtani, tejföllel kenőtollal megkenni, kakaóval megszórni. Feltekerni és vékony szeletekre vágni. Hab: a 3 tojás fehérjét és a cukrot gőz felett felve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes