menu

Családireceptkönyv.hu

Mignon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


54 darabhoz
a piskótalapokhoz:
• 6 tojás
• 2 evőkanál víz
• 18 dkg cukor
• 20 dkg liszt
• 1 csapott kávéskanál sütőpor
• 4 evőkanál olaj
a krémhez:
• 3 dl tej
• 3 púpozott evőkanál liszt
• 12 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 1 teáskanál vaníliakivonat
a mázhoz:
• 50 dkg porcukor
• 80-90 ml víz
• pár csepp citromlé
• ételfesték

Elkészítés:


Kétfelé vesszük a piskóta hozzávalóit, és két lapot sütünk belőle. Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel addig verjük, amíg a massza ki nem fehéredik, és a térfogata is meg nem nő. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 24 x 36 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük a piskótalapot. Hűlni hagyjuk.

Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük.

Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a főzött krémet, és habverővel kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, és pár órát hűtőben tartjuk. 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk, majd rácsra helyezzük a süteményt.

A porcukorból, vízből és a citromléből mázat készítünk, és bevonjuk vele a kockákat. Ha színes mázat szeretnénk, pár csepp ételfestékkel színezhetjük. Eltérő színű mázból - vékony csőrű habzsákkal vagy sarkán kivágott nejlonzacskóval - mintát rajzolhatunk a tetejére. Szobahőmérsékleten 1-2 órát szárítjuk, majd mignonpapírba rakjuk a kész süteményeket.

Mignon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Mandulás tuile
Mandulás tuile

A liszt kivételével előző nap összekeverem a hozzávalókat. A felforrósított vajat adom utoljára a masszához. Hűtőben hagyom pihenni. Másnap a liszttel alaposan összekeverem a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vízen kullogó
Vízen kullogó

A meglangyosított tejben felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálban elkeverem a tojásokat, a sót, 1 evk. cukrot, a zsírt és a margarint, majd hozzáadom a lisztet és az élesztőt. Jól...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
"Zserbó" pite
"Zserbó" pite

A tésztához a hideg vajat késes aprítóval elmorzsoltam az átszitált liszttel, majd a gyúródeszkára borítva gyors mozdulatokkal összegyúrtam a porcukorral, a tojássárgával és a hide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Rácsos almás pite
Rácsos almás pite

◾️A tésztához a liszteket átszitáljuk majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, az édesítőt és elkeverjük. ◾️A margarinnal elmorzsoljuk és mehet hozzá a tojás és a tejföl. ◾️Összegyúr...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk