54 darabhoz
a piskótalapokhoz:
• 6 tojás
• 2 evőkanál víz
• 18 dkg cukor
• 20 dkg liszt
• 1 csapott kávéskanál sütőpor
• 4 evőkanál olaj
a krémhez:
• 3 dl tej
• 3 púpozott evőkanál liszt
• 12 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 1 teáskanál vaníliakivonat
a mázhoz:
• 50 dkg porcukor
• 80-90 ml víz
• pár csepp citromlé
• ételfesték
Kétfelé vesszük a piskóta hozzávalóit, és két lapot sütünk belőle. Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel addig verjük, amíg a massza ki nem fehéredik, és a térfogata is meg nem nő. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 24 x 36 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük a piskótalapot. Hűlni hagyjuk.
Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük.
Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a főzött krémet, és habverővel kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, és pár órát hűtőben tartjuk. 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk, majd rácsra helyezzük a süteményt.
A porcukorból, vízből és a citromléből mázat készítünk, és bevonjuk vele a kockákat. Ha színes mázat szeretnénk, pár csepp ételfestékkel színezhetjük. Eltérő színű mázból - vékony csőrű habzsákkal vagy sarkán kivágott nejlonzacskóval - mintát rajzolhatunk a tetejére. Szobahőmérsékleten 1-2 órát szárítjuk, majd mignonpapírba rakjuk a kész süteményeket.
1. Az almát reszeljük le, a banánt pedig pépesítsük. 2. A datolyákat áztassuk legalább 2 órán át, majd turmixoljuk krémesre. 3. A datolyakrémhez és a pépesített gyümölcsökhöz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzeket jól összedolgozzuk, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd a tepsiba lapítjuk, s készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElektromos habverövel felverjük a tojást a sóval lassan hozzáadjuk a forro vizet,majd a kefirt közben továb habositjuk Össze keverjük a lisztel és a többi hozzávalókat is hozzáa...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű