Családireceptkönyv.hu

Bejgli


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 rúd bejglihez:

25 dkg gesztenyeliszt
5 dkg darált mandula
1 kk. szódabikarbóna
1 egész tojás és egy tojásfehérje
5 dkg puha kókuszzsír
1,5 dl víz
15 g útifű maghéj

Elkészítés:


A száraz részeket alaposan elkeverjük egymással egy nagy tálban. Kimérjük az útifű maghéjat egy kisebb tálkában, majd a vizet ráöntjük és addig hagyjuk pihenni, míg az egész egy kocsonyás zselévé nem áll össze (ez adja majd a tészta szívét-lelkét, ettől lesz szépen nyújtható!).

Ha összeállt az útifű maghéj zselénk, akkor hozzáadjuk a nagy tálban lévő száraz alapanyagokhoz, beleütjük az egy tojást és az egy tojás fehérjét és végül a kókuszzsírral az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Mikor az egynemű tésztából egy nagy gombóc kerekedik ki, akkor két szilikonos sütőpapír közé tesszük a tésztagombócot és sodrófával kinyújtjuk.
Kb. fél cm vastagságú, téglalap alakú tésztalapra törekedjünk.
Ha ezzel elkészültünk, a kiválasztott tölteléket szétterítjük rajta. (A szélekhez kevesebb kerüljön, hogy a feltekerés során ne potyogjon ki a tészta közül!)
MÁKOS TÖLTELÉK:
(a Mákvajam után szabadon...)


20 dkg darált mák
10 dkg puha kókuszzsír
7 dkg eritrit porrá őrölve
1 bio citrom reszelt héja
10 dkg aszalt szilva apróra vágva


A mákot és a kókuszzsírt aprító gépben krémesítjük, majd hozzáadjuk a kávédarálóban porrá őrölt eritritet és a reszelt citromhéjat.
Megkenjük vele a bejgli tésztát és rászórjuk az apró darabokra vágott aszalt szilvát.Ezután feltekerjük a bejglit az alatta lévő sütőpapír segítségével.


DIÓS TÖLTELÉK:


20 dkg dióbél
7 dkg kókuszzsír
1 púpos tk. narancshéj por vagy 1 bio narancs reszelt héja
7 dkg eritrit porrá őrölve
10 dkg mazsola

A dióbelet és a kókuszzsírt aprító gépben összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kávédarálóban porrá őrölt eritritet és a narancshéj port vagy a reszelt narancshéjat.
Megkenjük vele a bejgli tésztát és rászórjuk a mazsolát. Ezután feltekerjük a bejglit az alatta lévő sütőpapír segítségével.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Piskótás süti
Piskótás süti

A tésztát 3 részre vágjuk alsó lapra krém + meggy + krém + lap + krém meggy + krém + lap -> csoki máz

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Brownie bögrében (diétás)
Brownie bögrében (diétás)

Egy kis tálkában elkeverjük a porrá őrölt zabpelyhet, a kakaóport, a csipet sót és a kevés sütőport. A banánt villával alaposan pürésítjük. (Esetleg botmixerrel is nekieshetünk, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BÖGRÉS TÚRÓS MEGGYES – OLYAN PUHA, HOGY SZINTE ELOLV
BÖGRÉS TÚRÓS MEGGYES – OLYAN PUHA, HOGY SZINTE ELOLV

A tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizskása ananásszal
Rizskása ananásszal

Az előáztatott barnarizst keverd össze a tejjel és vízzel, majd lassú tűzön főzd puhára. Ha készen van, hagyd hűlni, és keverd össze a felaprított ananásszal, a kókusszal és a mézz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk