4 db tojás
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
12 dkg zsír
3 dkg kakaópor
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
tortabevonó
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbáig. (tepsi mérete 37 x22 cm)
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal, csipet sóval kemény habbá verünk, a kihűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, megcsorgatjuk csokoládémázzal.
Kihűlve, felszeletelve, tálaljuk.
Robotgéppel keverjük össze a vajat, a sót és két tojást. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk rugalmas tésztává. Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe. Nyújtsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tortakarikát kikenünk, kilisztezzünk.(23 cm)És a sütőt is előmelegítjük 180fokra. A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük a cukorral.A tojás sárgákat hozzákeverjük,és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes