4 db tojás
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
12 dkg zsír
3 dkg kakaópor
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
tortabevonó
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbáig. (tepsi mérete 37 x22 cm)
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal, csipet sóval kemény habbá verünk, a kihűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, megcsorgatjuk csokoládémázzal.
Kihűlve, felszeletelve, tálaljuk.
A vajjal kikenjük a tepsit, egy kisebb méretűt válasszunk (nálam 29*16). A lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét beleszórjuk egyenletese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval, kicsit állni hagyjuk. Egy palacsintasütőben a kevés olajon, evőkanálnyi ada...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból édes kelt tésztát gyúrunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Kizsírozott tepsibe borítjuk a megkelt tésztát. A tetejére tesszük a feldarabolt szilvát. Megloc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű