50 dkg liszt
• 10 dkg darált dió
• 25 dkg porcukor
• 2 evőkanál méz
• 1 evőkanál szódabikarbóna
• 4 tojás
Töltelék:
• 30 dkg darált dió
• 25 dkg porcukor
• 1 liter tejföl
• 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapokat, a tetejére csokoládémáz kerül.
Összedolgozzuk a tésztát és még pihen megcsináljuk a tölteléket. A tészta felét egy lapnak kinyújtjuk és zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. Rátöltjük a mákos masszát, elegyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük azzal, hogy elkészítjük a margarint. Ha nincs leveles margarinunk, amit húzó margarinnak is hívnak és általában nagy tételben lehet kapni (szóval kis háztartásokban nem his...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a porcukorral, szódabikarbónával egybeszitálom. 2. Beleöntöm a fűszert és hozzámorzsolom a vajat, majd a mézet. 3. Utoljára a tojást adom hozzá. 4. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű