A tésztához 21 dkg liszt, 10 dkg vaj és 7-8 dkg zsír (vagy 21 dkg vaj), 10 dkg kristálycukor, 10 dkg őrölt dió, fahéj, csipet só, 1 tojás, reszelt citromhéj (elhagyható). A mázhoz 10-12 dkg étcsokoládé (esetleg tortabevonó), kevés étolaj, víz. Töltelékhez ribizlilekvár, díszítéshez színes cukorka.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű kis korongokat szúrunk ki belőle és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és kettesével összeragasztjuk ribizlilekvárral. A csokoládét az étolajjal és kevés vízzel olvasszuk fel és egy kanál segítségével vonjuk be vele a tésztakorongokat, majd színes cukorral díszítsük.
Lefőzünk egy adag 4 személyes kávét, hagyjuk kihűlni. A kekszet kiöntjük egy tálba, majd a kihűlt kávéban átforgatjuk - nem szabad eláztatni - mindegyiket, s egy tálcára r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre. A két...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd óvatos mozdulat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű