60 dkg liszt
30 dkg burgonya
15 dkg baromfizsír (pl libazsír)
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 kávéskanál só,
bors
majoránna
60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majorannát ízlés szerint, 2 tojássárgáját.
Jól összegyúrjuk és körülbelül 20 percig pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Összesen négyszer hajtogatjuk, 20 perces időt hagyva a hajtogatások között. Ezt követően pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojássárgájával megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük.
Egyszerű, olcsó, ugyanakkor finom. Borozgatás, sörözgetés mellé kitűnő Az elkészítését bátran ajánljuk a kezdő háziasszonyoknak is. Hajtogatás nélkül is jó
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal. Elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a kefirt és összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, kiszagg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. Megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük a krumplit. Kihűtjük. 2. Villával vagy krumplinyomón áttörjük! 3. A lisztet, élesztőt, margarint, tojást,, tejfölt, sót összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz