Suhajda Eta módra,,,:-)
Hozzávalók:
25 deka étcsoki de lehet tejcsoki is amilyet szerettek
9 deka zsíros margarin, nálunk Szlovákiában CERA
Töltelék hozzávalók:
1,5 deci tej
15 deka porcukor
13 deka darált dió
10 deka zsíros margarin
1 vaníliás cukor
1 evőkanál rum
50 darab mignyon kosárka
Elkészítem a tölteléket, tejet a porcukorral felforralom,,,kb. 5 percig hagyom lassan forrni majd bele teszem a diót, margarint, vaníliás cukrot és a rumot, egyet forr és teszem a tölteléket hűteni.
Közben gőzfürdőn fel olvasztom a csokoládét a margarinnel. Minden mignyon kosárba öntök egy kis kanál felolvadt csokit és megfordigatom a kosarkákat hogy az oldalukra is jusson csoki, egy tálcán supsz be a hűtőbe pár percre,,,mikor a diós töltelék kihűlt minden kosarkába teszek egy kb. Teáskanálnyit és ismét kb. 10 percre a hűtőbe. Majd kiveszem a hűtőből és minden kosarkába öntök a megmaradt csokoládéból majd a tetejét díszítem dióval, színes cukorral,,,1 óra a hűtőbe és lehet falatozni a finom Suhajdákat:-)
Elálló 1 hétig is vagy ha nem fogyna el le lehet fagyasztani,,,aki szereti a mazsolát azt is lehet tenni a töltelékbe,,,
A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: Közepes. 80 dkg liszt 3 dkg élesztő, (az élesztőt langyos tejben meg kell futtatni) 20 dkg vaj, és 3 evőkanál zsír, 1 tejföl, 10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, pici só, reszelt citromhéj,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- A sütőtököt megsütjük - A kekszet ledaráljuk - A tököt leturmixoljuk és minden hozzávalót összekeverünk - A masszából golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal, majd a többi alapanyag hozzáadása után a tojással és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. Egy kisebb és egy nagyobb...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű