Suhajda Eta módra,,,:-)
Hozzávalók:
25 deka étcsoki de lehet tejcsoki is amilyet szerettek
9 deka zsíros margarin, nálunk Szlovákiában CERA
Töltelék hozzávalók:
1,5 deci tej
15 deka porcukor
13 deka darált dió
10 deka zsíros margarin
1 vaníliás cukor
1 evőkanál rum
50 darab mignyon kosárka
Elkészítem a tölteléket, tejet a porcukorral felforralom,,,kb. 5 percig hagyom lassan forrni majd bele teszem a diót, margarint, vaníliás cukrot és a rumot, egyet forr és teszem a tölteléket hűteni.
Közben gőzfürdőn fel olvasztom a csokoládét a margarinnel. Minden mignyon kosárba öntök egy kis kanál felolvadt csokit és megfordigatom a kosarkákat hogy az oldalukra is jusson csoki, egy tálcán supsz be a hűtőbe pár percre,,,mikor a diós töltelék kihűlt minden kosarkába teszek egy kb. Teáskanálnyit és ismét kb. 10 percre a hűtőbe. Majd kiveszem a hűtőből és minden kosarkába öntök a megmaradt csokoládéból majd a tetejét díszítem dióval, színes cukorral,,,1 óra a hűtőbe és lehet falatozni a finom Suhajdákat:-)
Elálló 1 hétig is vagy ha nem fogyna el le lehet fagyasztani,,,aki szereti a mazsolát azt is lehet tenni a töltelékbe,,,
A pudingporokat 0,5 l tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészítjük, és hozzákeverjük a gyümölcsöket. Egy tál alját kirakjuk a rumba áztatott keksszel, majd ráöntjük a csokis pudingot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A lisztből, tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kb fél cm-es csíkokra vágjuk. (Használhatunk száraz tésztát is, pl. széles metéltet). Sós vízben kifőzzük és l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat elmorzsoljuk a liszttel, dióval, cukorral, hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. 20 percre hűtőbe tesszük. Majd darabokat csipünk ki belőle és olyanra formázzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVíz+vaj-elolvad+ liszt+só+cukor-5 percig forralni (serceg)-hűteni+ 5-6 tojás (nokedli tészta) felverve beletenni.Habzsákba-chuross-olajba sütni-fahéjas cukorba forgatni. Előmelegí...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű