menu

Családireceptkönyv.hu

Suhajda Eta módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Suhajda Eta módra,,,:-)
Hozzávalók:
25 deka étcsoki de lehet tejcsoki is amilyet szerettek
9 deka zsíros margarin, nálunk Szlovákiában CERA
Töltelék hozzávalók:
1,5 deci tej
15 deka porcukor
13 deka darált dió
10 deka zsíros margarin
1 vaníliás cukor
1 evőkanál rum
50 darab mignyon kosárka

Elkészítés:


Elkészítem a tölteléket, tejet a porcukorral felforralom,,,kb. 5 percig hagyom lassan forrni majd bele teszem a diót, margarint, vaníliás cukrot és a rumot, egyet forr és teszem a tölteléket hűteni.
Közben gőzfürdőn fel olvasztom a csokoládét a margarinnel. Minden mignyon kosárba öntök egy kis kanál felolvadt csokit és megfordigatom a kosarkákat hogy az oldalukra is jusson csoki, egy tálcán supsz be a hűtőbe pár percre,,,mikor a diós töltelék kihűlt minden kosarkába teszek egy kb. Teáskanálnyit és ismét kb. 10 percre a hűtőbe. Majd kiveszem a hűtőből és minden kosarkába öntök a megmaradt csokoládéból majd a tetejét díszítem dióval, színes cukorral,,,1 óra a hűtőbe és lehet falatozni a finom Suhajdákat:-)
Elálló 1 hétig is vagy ha nem fogyna el le lehet fagyasztani,,,aki szereti a mazsolát azt is lehet tenni a töltelékbe,,,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fanta zsellé
Fanta zsellé

A Fantát a ,pudingport + a cukrot sűrűre összefőzzük. - Pár percre hűlni hagyjuk . - Őzgerinc formába frissentartó fóliát helyezünk majd bele öntjük a langyosra hűlt zselét. D...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mákos csoda
Mákos csoda

A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (ízlés szerinti a lekvár). M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Puha, csokis banánkenyér - gluténmentes
Puha, csokis banánkenyér - gluténmentes

A banánt villával nyomkodd össze, majd keverd habosra a tojásokkal és a vajjal. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a kis darabokra vágott diót, a sütőpor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Skót-krémes
Skót-krémes

1.A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 2.4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk