Zebra szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
4 dkg kakaópor
2 tojás
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál olvasztott méz
1 evőkanál szódabikarbóna
16 dkg porcukor
6 dkg zsír
Krémhez:
1 csomag vanília pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál cukor
5 púpozott evőkanál liszt
3 tojássárgája
1 liter tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Elkészítés: A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, az olvasztott mézet, a puha zsírt és összegyúrjuk. A tésztát 4 részre osztjuk és tepsi hátulján kisütjük. A vanília pudingport összekeverjük a kétféle cukorral, a liszttel, a tojássárgájával és fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Sűrű krémet főzünk belőle. A margarint habosra keverjük a porcukorral és beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejét meghintjük porcukorral.
Cum procedam pentru foi: Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile din care s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a cukorral tojásokkal habosra keverjük, majd bele a többi hozzávaló, ha sima, belekeverjük a darabos cuccokat. Kizsírozott-lisztezett püspökkenyér formába öntjük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát rumban vagy vízben felfőzzük, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk és az összekevert száraz részhez adjuk. Ezután az egészet belekeverjük az összeállított nedves részhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felolvasztott és kihűtött vajat, a tejet és a felvert tojásokat. A tésztát jól kido...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű