20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A tojást a cukrot habosra keverjük,mehet hozzá az olaj,só,vanilia kivonat,és a joghurt. Hozzá keverjük a lisztet amiben elkevertük a kakaóport,szódabikarbónát,sütőport. Hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfőzzük a pudigport és a kétféle cukrot a tejjel, majd belekeverjük a margarint. A kekszet lerakjuk egy sorba, majd ráöntjük a pudingos krémet. Mikor egy kicsit kihűlt, ráke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, és ha nagyon sűrű, még keverünk bele egy kis tejet, de csak annyit, hogy a tészta könnyen keverhető, de sűrű legyen. A hozzávalókat (az olajon kívül)...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű