2 ek rizsliszt
2,5 dl tej
2 ek porcukor
8 szem eper
Fél deci tejben csomómentesen elkeverem a rizslisztet, a maradék tejet felforralom. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a rizslisztes masszát és a cukrot, és 3-4 percig főzöm. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel hozzáadom az epret (ami helyett persze más fagyasztott vagy szezonális gyümölcs is lehet), kis tálkákba osztom és már lehet is enni.
1. Mérjük ki a hozzávalókat. 100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt. 2. Pár perc alatt futtassuk fel. 3. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást, a vajat, és a cukrokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, a vaníliaaromát, a sót, és összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük 1 órán keresztü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az apróra vágott csokoládéval. Egy másik edényben könnyedén felverjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta: A lisztet a fahéjjal és a sütőporral keverjük egybe. A puha vajat és a porcukrot keverőtálban keverjük habosra, utána egyesével keverjük bele az egész tojásokat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű