13 dkg fehér csokoládé
3 tojás
13 dkg krémsajt
1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben.
2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz.
3. Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját keverd a krémhez.
4. Verd fel a tojásfehérjét, ezt is keverd az imént elkészített masszához. Ettől lesz extra puha.
5. Három bögrét bélelj ki sütőpapírral, majd töltsd bele a sajttorta tésztát.
6. Helyezd a bögréket egy tepsire, önts melléjük egy pohár vizet.
7. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc lesz kész.
Ha kihűlt, a papírral óvatosan kiemelheted a sütit.
Gyümölccsel kínálva még finomabb!
Foto nincs hozzá, de egy szép sárgás finom sütike :)
Grillázs szelet: A cukrot edénybe tesszük, majd kis lángon addig melegítjük, amíg karamell nem lesz belőle. Én a cukrot nem keverem, csak megvárom, amíg megolvad és gyönyörű arany...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukrot és az egész tojásokat elektromos habverővel keverjük habosra, amíg kifehéredik, könnyű krémes lesz (kb 5 perc). Szitáljuk hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy sütőhöz 1/2 kg tészta kell. Kívülről be kell kenni olajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a cukorral. Belekeverjük utána a reszelt csokoládét, mandulát és szegfűszeget. Nedves kézzel apró golyókat teszünk egy tepsire, közepes tűznél 8-10 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű