Alapanyagok:
1 dl szörp (én Piroskát használtam, de bármilyen jó)
1 dl víz
fél dkg cukor
1 csomag 20 grammos Horváth Rozi zselatin
Szilikon forma
Legelső lépésként kimértem a cukrot, majd hozzáadtam a zselatint.
Én már több fajta zselatint is kipróbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ezentúl csakis ebből a fajtából fogok gumicukrot készíteni.
A cukrot és a zselatint alaposan összekevertem.Én most sima kristálycukrot használtam, de ki fogom próbálni barna cukorral is a receptet.
Kimértem az 1 dl szörpöt és hozzáadtam a szintén 1 dl vizet.
Ha van házi szörpöd, abból biztosan még finomabb gumicukrokat készíthetsz és még egészségesebb is lesz a végeredmény.
A szörphöz hozzáadtam a zselatinos keveréket és összekevertem az alapanyagokat, míg egy csomómentes egynemű anyagot nem kaptam.
Tűzhelyre tettem, majd folyamatos kevergetés mellett felforraltam az alapanyagokat.Ahogy felforrt, egyből le is vettem a tűzhelyről és már jöttek is az érdeklődő aprólábúak, hogy mik ezek a nagyon finom illatok.
A felforralt egyveleget szilikon formába töltöttem.
Ha ti is úgy jártok, mint én, hogy a gumicukrok teteje ilyen fehér habos lesz, egy késsel húzzátok le azt a részt és legközelebb ne forraljátok olyan sokáig a zselatinos keveréket! :D
A szilikon formát egy tálcára tettem és egy szögletes formájú műanyag edénnyel fedtem le, így tettem be a hűtőbe és hagytam megszilárdulni.
Ilyen hidegben kitehetitek az erkélyre, ablakba is hűlni, de akár szobahőmérsékleten is megdermed, viszont az úgy sokkal tovább fog tartani.
Hűtőben nekem körülbelül egy óra alatt elérte a gumicukor állagot.
Amikor kész lett a málnás gumicukor és ki tudtam végre szedni a szilikon formából, gyorsan készítettem egy adag narancsos gumicukrot is, amihez narancs ízű szörpöt használtam.
Mivel sajnos a várva-várt gumicukor formáim késve érkeznek és ez a szív forma túl nagynak bizonyult, ahhoz, hogy egyben oda adjam a gyerekeknek, éles késsel ketté vágtam a kész gumicukrokat.
Ha semmilyen szilikon formád nincs otthon, akkor egy műanyag tálba is töltheted a zselatinos keveréket, majd, amikor kihűlt, éles késsel felkockázva már is kész a kocka alakú gumicukrod.
You might also like:
Úszógyertyás dekoráció házilag kicsit másképp
Fantasztikus dekoráció újságpapírból
Karácsonyi dekoráció sütőpapírból
Különleges óra filléres alapanyagból
Tészta: a cukrot a 4 tojás sárgájával, az étolajjal és a vízzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a 4 tojás kemény habját. Megfelezzük és az egyiket a kakaóval ki...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztetés a tojást annyi langyos vízzel dolgozzuk ki, hogy a tészta ne ragadjon sem a tálra, sem a kezünkre (kb 3 dl, de függ a liszt minőségétől!). Az összedolgozás kb 10 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFahéjas donut muffin 20 dkg liszt 15 dkg cukor 175 ml tej 75 ml olaj 1 tojás 1/2 csomag sütőpor csipet só 1/2 tk fahéj 1/4 tk szerecsendió Opcionális: 4 dkg olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kifliket, kalácsot felkarikázzuk, szeleteljük, a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel kikeverjük, ráöntjük a kiflikre. 2. Vajazott hőálló edénybe tesszük,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű