5g hajdinaliszt
30g rizsliszt
70g barna rizsliszt
1/2 kk. szódabikarbóna
1/2 kk. őrölt fahéj
20g olvasztott vaj/kókuszzsír
200 ml víz
1 tojás
75g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer / 25-30 csepp sztevia szirup (sötétbarna)
1. Előbb keverjük össze külön keverőtálban a folyékony hozzávalókat: olvasztott vaj/kókuszzsír, víz, tojás, édesítő/sztevia.
2. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket a szódabikarbónával és a fahéjjal.
3. A folyékony keveréket alaposan keverjük hozzá a szilárdakhoz, és már süthetjük is.
3db összesen kb. 94g szénhidrátot tartalmaz
5 kis gombócot vékonyra nyújtani, tejföllel kenőtollal megkenni, kakaóval megszórni. Feltekerni és vékony szeletekre vágni. Hab: a 3 tojás fehérjét és a cukrot gőz felett felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd meg a vajat egy lábasban. A tojásokat a cukorral verd fel. Add hozzá a lisztet és apránként a langyos felolvasztott vajat. A tészta 1/3-át öntsd az őzgerincforma aljába. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű