Családireceptkönyv.hu

Kalács-teljes kiörlésű


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300gr teljes kiőrlésű búzaliszt
100gr finomliszt
50gr búzasikér
260ml tej*
100gr lágy vaj
1db tojás (+1db a kenéshez)
20gr friss élesztő
20gr négyszeres erősségű steviás eritrit (vagy más, 70-80gr cukornak megfelelő édesítő)
csipet só

Elkészítés:


~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedeles tálban.
~Deszkára borítom, 6 egyenlő részre osztom, a gombóckákat 10 percig hagyom pihenni, majd kisodrom a szálakat, hatos fonással megfonom (video link lentebb).
Nem baj ha nem tökéletes a fonás, az enyém sem az.
~A kalácsot felvert tojással megkenem, 35 percig kelesztem, majd 170 fokos sütőben 32-35 perc alatt készre sütöm. Ha nagyon barnulna, alufóliát teszek a tetejére hogy ne égjen meg.
Rácson hagyom kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hatalmas, gáztepsit átíveló kalács lesz, ha kisebbet vagyis normál méretűt szeretnél, vedd ketté a tésztát és két darabot készíts.
folyadék mennyisége mindíg függ a liszt minőségétől, kezdjük kevesebbel, majd ha szükséges pótoljuk hogy lágy de nem ragadós, sima selymes felületű tésztát kapjunk.
Nem muszáj fonni, lehet ezt rendesen is sütni :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Rugelach
Rugelach

Először elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzámorzsoljuk a margarint (vajat) és az élesztőt, a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és tésztát g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Kókuszos kifik
Kókuszos kifik

A tojásfehérjéket a csipet sóval gépi habverő magas fokozatán verjük 2-3 percig, majd hozzáöntjük a vizet, amivel újabb 1-2 percig habosítjuk. Belekeverjük a Cocomast, majd gyorsan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk