•½ csésze (96 gr) kókuszcukor (vagy más diétás édesítő)
•2 ek (30 ml) kókusztej (vagy más laktózmentes tej)
•3 ek (40 gr) kókuszolaj
•2 ek (10 gr) cukormentes kakaópor
•1/2 csésze (40 gr) kókusz reszelék
•1 csésze (80 gr) zabpehely
•1/3 csésze (85 gr) sózott, natúr mogyoróvaj (lehet helyette kókuszzsír is)
•1/2 tk vanília kivonat
•csipet tengeri só
1. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőlapot. 2. Egy közepes lábasba rakd a kókuszcukrot, a mandulatejet, a kakaóport és a kókuszolajat. Alacsony lángon kavargasd folyamatosan
3. Amikor felforrt, főzd még 1 percig, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a mogyoróvajat, zabpelyhet, kókuszreszeléket, vaníliát, sót, és kavard jól össze. 4. Evőkanálnyi adagokat rakj a tésztából a sütőpapírra, kicsit lapítsd el és szórd meg kókuszreszelékkel a tetejét. 5. Hagyd kicsit pihenni szobahőmérsékleten, míg kihűl és megkeményedik (kb. 25-30 perc)
3 napig eláll a maradék
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat, majd a szobahőmérsékletű mascarponet az egészet sima krémmé keverjük. Felverjük a 4 tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat fele-fele arányban kisebbre és nagyobbra reszeljük. Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, a lenmaglisztet (vagy kókuszlisztet/mandulalisztet), a kókuszresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű