menu

Családireceptkönyv.hu

Rugelach recept 2 (diós és csokoládés)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
120 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
120 g vaj
50 g kristálycukor
170 g búzaliszt (BL55)
1 csipet só
A kinyújtott tészták kenéséhez:
35 g vaj (olvasztott)
A csokoládés töltelékhez:
6 g kakaópor - holland
6 g fahéj (őrölt)
100 g kristálycukor
60 g csokoládé - ét (53%-os)
A kenéshez:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
tej (2,8%-os)

Elkészítés:


1 A sütőt melegítsd elő 180 C-ra, és készíts elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 10 percre tedd a mélyhűtőbe a vajat és a krémsajtot, így könnyebb lesz velük dolgozni.
2 A krémsajtot, a vajat és a cukrot robotgéppel keverd habosra. Természetesen gép hiányában fakanállal is elvégezheted a műveletet. (Géppel gyorsabban érhető el a krémes állag, így kevésbé melegszik át a sajtkrém és a vaj.)
3 Add hozzá a lisztet, a sót és alaposan gyúrd össze. A begyúrt tésztát oszd két egyenlő részre, majd fóliával csomagold be őket, és minimum 1 órára tedd a hűtőbe a tésztákat. (Még jobb, ha egy egész napot pihenteted őket.)
4 A töltelék készítése következik. A csokoládés töltelékhez keverd össze egy tálban a kakaót a fahéjjal, a cukorral és a nagyon finomra reszelt csokoládéval.
5 A hűtőből kivett tésztákból nyújts lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű köröket. A tészták a krémsajt miatt könnyebben szakadnak, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben is vékonyan lisztezd a tészták felületét, ha szükséges.
6 A kinyújtott tészták felületét vékonyan kend meg az olvasztott vajjal, és szórd rájuk a csokoládés tölteléket, majd 2x12 szeletre vágd fel őket
7A cikkeket a széles végüknél kezdve kifli formára tekerd fel, és helyezd a tepsibe. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor kicsit karakterizálódik majd.) A felcsavart kifliket fél órára tedd hűtőbe,
8 A tojást keverd ki, és ezzel kend meg a keményre hűlt kifliket. Megszórhatod a kifliket fahéjjal elkevert kristálycukorral is.
9 Előmelegített, 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre a kifliket. Hagyd a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek.

Rugelach recept 2 (diós és csokoládés)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Piskótás piskóta
Piskótás piskóta

A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverem. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá felverem. Az egészet összekeverem óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Sütőben sült gyümölcsös palacsinta
Sütőben sült gyümölcsös palacsinta

Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal és a sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódavizet és a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskótával töltött ostyalap.
Babapiskótával töltött ostyalap.

A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,ízesítjük a citrom levével és lereszelt héjával. A tepsibe fektetjük az egyik ostyalapot,megkenjük a langyosra hűlt fele krémmel. A ba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Francia kókuszos krémes
Francia kókuszos krémes

A tészta alapanyagait egy tálban mixerrel összedolgozzuk, majd sütőformába öntjük. 180 fokon sütjük 30-35 percig, majd hagyjuk kihűlni és vízszintesen kettévágjuk. Közben elkészítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk