Családireceptkönyv.hu

Diós krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához
20 dkg porcukor,
1 sütőpor,
4 tojás,
10 kanál hideg víz, 10 dkg darált dió,
20 dkg liszt

Krém
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
20 dkg vaj,
1 tojás sárgája,
20 dkg porcukor,
5 dkg darált dió
1 vaníliás cukor
rum

Máz:

15 dkg cukor,
0,3 dl víz,
3 evőkanál kakaópor
6 dkg vaj

Elkészítés:


Az 5 tojás sárgáját, a porcukrot és a vizet habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, sütőport és a tojások habját


Körülbelül 0,5 óráig sütjük, ha meghűlt két részre vágjuk

A tejjel felfőzzük a lisztet


A vajat a porcukorral, a tojás sárgájával, vaníliás cukorral kikeverünk Beletesszük a diót és ízlés szerint a rumot.


Ha kihűlt a két krémet összekeverjük


A sült tészta közepét rummal, vagy rum aromával meglocsoljuk, és rákenjük a krémet.

A cukrot a vízzel, a kakaóporral sűrűre főzzük, majd belekeverjük a vajat a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük.

Diós krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ezerlyukú Palacsinta
Ezerlyukú Palacsinta

-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük -állaga a palacsintáé kell legyen - fóliával lefedjük é...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Tiramisu
Tiramisu

Először készítsük el a kávét, kb. annyit amennyivel a piskótákat be lehet áztatni. Ezután jöhet a mascarpone krém. Verjük fel a tojássárgáját cukorral, majd keverjük hozzá a mascar...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Egyszerű bögrés
Egyszerű bögrés

A tojásokat a cukorral habosra simára keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, ha simára kevertük, beledobáljuk a gyümölcsöket, könnyedén megkeverjük, hogy ne törjön nagyo...

Elkészítési idő: 10 perc +sütés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk